A Monk's Secret

A Monk's Secret

This short documentary tells the story of a cheese—the famous Oka—and of the monks who make it. The Trappists in Oka, Quebec, began making the cheese around 1890, when a Trappist monk from France taught them the recipe, which dates back to the 11th century. Today, Brother Albéric continues to make the cheese at an abbey in Manitoba according to traditional methods and a secret recipe written in a mysterious notebook.

This short documentary tells the story of a cheese – the famous Oka - and of the monks who make it. The Trappists in Oka, Quebec, began making the cheese around 1890, when a Trappist monk from France taught them the recipe, which dates back to the 11th century. Today, Brother Albéric continues to make the cheese at an abbey in Manitoba according to traditional methods and a secret recipe written in a mysterious notebook.

Damien Robitaille
De la sélection : Showcase Francophonie

Les évaluations professionnelles et les guides pédagogiques sont réservés aux abonnés CAMPUS.

CAMPUS

Des fonctionnalités conçues spécialement pour les profs! En savoir plus

Déjà abonné? Connectez-vous

Ajouter ce code à votre site

A Monk's Secret, Yves Étienne Massicotte, offert par l'Office national du film du Canada

Largeur de la vidéo :

par Réinitialiser
Générique
  • réalisateur
    Yves Étienne Massicotte
  • producteur
    Anne-Marie Rocher
  • producteur exécutif
    Jacques Turgeon

L’ONF s’engage à respecter votre vie privée

Nous utilisons des témoins de navigation afin d’assurer le bon fonctionnement du site, ainsi qu’à des fins publicitaires.

Si vous ne souhaitez pas que vos informations soient utilisées de cette manière, vous pouvez modifier les paramètres de votre navigateur avant de poursuivre votre visite.

En savoir plus