Turning Tides

Turning Tides

| 24 min
Votre location se termine le

In this documentary short, summer trippers line up for the famous local fried clams and whole families dig for the white mollusc in the tangy air of the sandbars. But as the clams dwindle, so do these tableaux from Maritime culture. For commercial fishermen it's the end of a livelihood; for others, it's the death of a tradition. Can this really be the end of a resource that used to be as plentiful as the air we breathe? In French with English subtitles.

This documentary was made as part of the Tremplin program, with the collaboration of Radio-Canada.

Les évaluations professionnelles et les guides pédagogiques sont réservés aux abonnés CAMPUS.

CAMPUS

Des fonctionnalités conçues spécialement pour les profs! En savoir plus

Déjà abonné? Connectez-vous

Ajouter ce code à votre site

Largeur de la vidéo :

par (( height )) Réinitialiser
Générique
  • réalisateur
    Mathieu D'Astous
  • producteur
    Murielle Rioux-Poirier
  • producteur exécutif
    Jacques Turgeon